Speak-Ramadhan


3 peserta terawal yang mendaftar berpeluang untuk mendapat

1x sesi Exclusive Personal coaching bersama Tuan Rizal Rashid yang bernilai RM1998 seorang.


Daftar ' Waiting List ' kerana anda akan mendapat link pendaftaran 5 minit lebih awal dan berpeluang menjadi yang terawal dan memenangi hadiah - hadiah istimewa yang ditawarkan.


Semua peserta yang mendaftar ke SPEAK 2021 kali ini akan mendapat 4 Bonus istimewa ini.

#1 - Group Support Facebook (BERNILAI 997)
Ini bukan group biasa-biasa. Akan ada system yang kami akan bantu dan support anda untuk berjaya selepas program. Akan ada perkongsian dari peserta-peserta lain juga yang akan membakar semangat anda untuk terus berjay. Kita akan lihat breakthrough dari semua peserta yang dah berjaya capai win mereka!


#2 - RAKAMAN PENUH PROGRAM SPEAK 2021 (BERNILAI RM997)
Kami sangat berhati-hati untuk memberikan rakaman penuh program kerana kami tahu nilai premium disetiap konten yang dipersembahkan disetiap program. Tapi untuk SPEAK kali ini kami dah decide nak berikan rakaman penuh kepada semua peserta. Anda boleh ulang tonton dan ulangkaji semula. Sangat beruntung!


#3 - VIDEO EXCLUSIVE RIZAL RASHID (BERNILAI RM1200)
Ini memang video yang exclusive. Content sangat fresh dan memang baru. Saya tak pernah share kt mana-mana. Sebelum ni saya bagi dekat mereka yang mendaftar promosi #SuperEarlyBird je tapi kali ini kami dah decide, nak bagi kat semua yang peserta yang hadir. Memang berbaloi.

#4 - KOLEKSI EBOOK RIZAL RASHID (BERNILAI RM298)
Ada 3 ebook saya yang akan diberikan kepada semua peserta yang mendaftar ke SPEAK 2021 kali ini. Banyak yang anda akan pelajari melalui ebook komunikasi yang saya berikan ini. Semua e-book ini lengkap dan setiap penerangan jelas dan anda boleh terus implement dan praktis . Insya Allah ia akan membantu anda!


ANDA NAK UPGRADE SKILL DAN TEKNIK KOMUNIKASI SUPAYA:-

x - Anda boleh tampil yakin dan confidence

x   - Tidak gugup dan berani apabila bercakap dihadapan orang ramai

x - Pandai menyusun dan menstruktur mesej supaya dapat disampaikan dengan lebih jelas

x   - Audiens, penonton, client atau customer suka cara anda berkomunikasi dengan mereka

x   - Anda menjadi leader yang dihormati dan mempunyai skill komunikasi yang baik

x - Staff dan team mendengar arahan anda dan dapat siapkan task seperti yang anda mahu

x - Skill closing anda bertambah baik apabila anda upgarde skill komunikasi

x   - Tahu cara paling efektif untuk menyampaikan maklumat

Dan ultimate sekali ialah apabila gaya komunikasi anda dapat mempengaruhi mereka

dan anda menjadi seorang yang mempunyai komunikasi berpengaruh!


Memperkenalkan program signature saya terakhir untuk 2020 ini

SPEAK 2021 : SPEAK WITH CONFIDENCE


Jualan akan dibuka pada  12 APRIL 2021 (Isnin) ini sempena promosi #SuperEarlyBird selama 5 jam sahaja (11.00 Pagi - 5.00 Petang)BERAPA NILAI YURAN UNTUK SERTAI PROGRAM INI?

Kami tawarkan pada harga istimewa yang kami buka khas untuk bantu anda. dan tawaran ini dibuka untuk mereka yang terawal sahaja. Kalau lambat bertindak, lambat la peluang anda. Kami tawarkan 2 pakej istimewa ROYAL dan STANDARD sempena SPEAK 2021 kali ini pada promosi #SuperEarlyBird yang dibuka pada 12 April 2021 (Isnin) ini.Dalam program ini, anda akan kuasai 9 PREMIUM MODUL utama yang akan dikongsikan step-by-step iaitu:-


#MODUL 1 - Strategi Bina Keyakinan Dengan Mudah

Modul ini akan memberikan anda teknik, strategi dan tips terbaik untuk membina keyakinan dengan mudah ketika berkomunikasi. Anda akan kelihatan berkredibiliti tinggi dan mudah dipercayai apabila mempunyai skill ini. Insya Allah


#MODUL 2 - Teknik Impromtu Speech

Ramai orang takut nak bercakap atau berucap dihadapan tapi apabila anda mahir dan faham teknik yang bakal dikongsikan ini, anda pasti teruja. Teknik yang bakal anda lalui secara Teori dan Praktikal yang akan beri keyakinan yang tinggi kepada anda.


#MODUL 3 - Teknik Mengetahui Faham ke tak?

Bila berkomunikasi, mesti kita nak tahu, ‘eh, faham ke tak ni‘ so mesti ada cara dan teknik kan. Yelah taknak kita di cop ‘Syok Sendiri‘ plak. So saya akan kongsikan juga teknik, cara bagaimana and how to identify.


#MODUL 4 - Strategi 'Gaya Bahasa' MudahAnda ada ilmu, atau seorang Subject Matter Expert (SME) tapi sukar nak ajar orang lain, atau nak sampaikan kepada orang lain? banyak cara dan teknik sebenarnya yang boleh bantu anda sampaikan dengan cara yang betul. Ilmu yang boleh di apply untuk sampaikan arahan kepada staff atau team juga.


#MODUL 5 - Miscommunication Detector

Masalah utama dalam komunikasi ialah ‘Miscommunication‘ dan ini akan meyebabkan masalah kepada kita. Yelah kita cakap A tapi rupanya mereka faham lain. Menjadi masalah apabila bercakap dengan customer, staff atau team. Nak betulkan? ada teknik dan strateginya. Anda bakal pelajari dalam program ini.


#MODUL 6 - Body Language yang menyakinkanDalam komunikasi ada komponen-kompenan yang membantu kearah membina keyakinan, dan salah satunya adalah body language . Saya bakal kongsikan gaya dan body language yang betul untuk tampil berkeyakinan dan dihormati. Apa gaya seorang Leader yang berpengaruh, bagaimana mereka buat dan tonjolkan.


#MODUL 7 - Rahsia 5 Ayat Pemusnah KredibilitiDalam program ini juga, anda bakal belajar 5 ayat pemusnah (bunyi kasar kan?) yang akan membunuh atau memusnahkan kredibiliti. Ini memang berlaku di sekeliling kita dan memang terbukti telah menyebabkan kredibiliti jatuh dan sukar untuk dibaiki. So anda belajar dan terus berhati-hati ya! 


#MODUL 8 - 4 Langkah MempengruhiSaya akan share juga tentang 4 langkah mempengaruhi orang dengan step by step technique dan anda akan lalui secara praktikal juga. Bukan teori semata-semata. Yang paling penting, ini ialah proven teknik yang memang dah bantu ramai student saya faham dan tahu nak pengaruhi orang dengan 4 Step ini.


#MODUL 9 - Teknik Efektif Membina HubunganRamai tanya bagaimana nak bina hubungan yang baik melalui komunikasi supaya orang suka bercakap dengan kita. Ini antara perkara yang bakal saya dedahkan kepada anda semua. Strategi yang akan buat orang selesa nak bergaul & bercakap dengan anda. Insya Allah


Dan banyak lagi tips dan teknik yang bakal anda pelajari dan kuasai dalam program selama sehari ini. Program ini sangat menekankan kepada Premium Content dan Actionable Knowledge kerana ilmu komunikasi adalah ilmu yang harus di pelajari bukan hanya teori bahkan sesi  praktikal yang efektif juga akan membantu sesi pemahaman kepada sesuatu modul. So, anda akan lalui dan ‘breakthrough’ banyak perkara dalam program sehari ini. Adakah anda bersedia untuk DIUBAH?BAGAIMANA SESI SEMINAR ONLINE INI DIJALANKAN?Dijalankan diatas platform Advanced Zoom Meeting. Link akan diberikan sebelum program bermula. Peserta akan melalui sesi seperti dalam dewan seminar dengan  two way communication   antara speaker dan peserta.

Kami dah anjurkan banyak kali program secara online. Alhamdulillah Feedback sangat baik. Peserta akan lalui dan experience sesi yang Insya Allah sama macam ‘real class


Peserta juga akan diminta untuk ‘ON’ video ketika sesi berlangsung untuk capaian dan engagement yang lebih baik. (jika ada masalah video, maklumkan pada team)SIAPA SAYA YANG AKAN BANTU ANDA?

RIZAL RASHID merupakan seorang jurulatih bertauliah daripada Perbadanan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan Badan Nasional Sertifikasi Profesi (BNSP) Indonesia.

Mempunyai kepakaran dalam komunikasi berpengaruh dan telah mengendalikan banyak bengkel serta seminar serta melatih ribuan bisnes owner, usahawan dan professional dalam dan luar negara fokus kepada komunikasi berpengaruh dan body language.

Merupakan anak Malaysia pertama yang bermentorkan Juara Dunia Public Speaking 2014, Dananjaya J. Hettiarachci. Beliau bertalaqqi secara berdepan dan one to one untuk menyedut segala ilmu #WORLDCLASS untuk dikongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Hasil dari berguru dengan ramai idividu ternama dalam komunikasi serta pengalaman yang luas, beliau adunkan dan berjaya memformulasikan modul dan membina teknologi komunikasi berpengaruh pertama di Malaysia untuk sesiapa sahaja yang mahukan kejayaan. Beliau percaya ‘success led by the power of communication’

Merupakan pengasas bagi seminar komunikasi terbesar di Malaysia iaitu ‘Seminar Now Everyone Can Speak’ yang membariskan ramai speaker – speaker hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Harith Iskander, Ustaz Don Daniyal dan ramai lagi.

Pernah dijemput berkongsi kepakaran di Astro Awani, RTM, TV Al-Hijrah dan selalu ke udara di Ikim.FM untuk berkongsi kepakaran dalam bidang ‘komunikasi berpengaruh’kepada ramai orang diluar sana.


As Seen On
  Membawa mentor beliau terbang ke Kuala Lumpur dan berkongsi dengan rakyat Malaysia
APA KATA ALUMNI YANG TELAH DIBANTU OLEH RIZAL RASHID

Cikpuan Adilah seorang usahawan yang berjaya 'breakthrough' daripada nervous, gugup dan tidak confidence akhirnya berjaya berubah transform menjadi luar biasa dan lebih baik.

Kejayaan beliau hinggakan mampu buat program (mengajar) bercakap di depan orang ramai secara online walaupun sebelum ini mengalami masalah komunikasi. Terbaik!


Dr Norra merupakan seorang Dr Perubatan dari sebuah Hospital Kerajaan di Kuantan.

Sebagai seorang ketua bahagian disebuah bahagian yang sangat penting, kepimpinan dan kemahiran komunikasi sangat diutamakan dan beliau tidak berfikir panjang dan terus berguru dengan Rizal Rashid untuk UPGRADE skill komunikasi beliau.Tuan Nizam Khan atau mesra di panggil #CikguRimau merupakan seorang individu hebat dan penting membantu syarikat Ade Azhar trading membesarkan legasi perniagaan.

Menjadi trainer/coach kepada ramai remaja dan golongan belia yang nak terlibat dalam bidang jualan menjadi kemahiran komunikasi berpengaruh sangat penting bagi beliau.Tuan Jubair merupakan pemilik Arnab Village iaitu taman Arnab yang sangat popular di Ranau Sabah.

Dengan jumlah ahli pasukan / team yang semakin berkembang, kepentingan komunikasi juga penting dan menjadikan beliau sentiasa upgrade dan dapat membimbing staff dan team beliau menuju lebih kejayaan.


Dan ramai lagi yang telah dibantu daripada pelbagai latar belakang antaranya pendidik, trainer, speaker, penjual insurance, penjual penapis air, kakitangan kerajaan dan sebagainya.


Daftar 'Waiting List' untuk tidak terlepas promosi yang akan dibuka  12 April 2021 ini selama 5 jam sahaja.


p/s: Pengalaman lepas ada yang mengadu terlepas menjadi yang terawal padahal mendaftar tepat pada waktunya, Bila ditanya rupanya tidak mendaftar ke 'Waiting List'. So untuk pastikan anda jadi yang terawal, daftar 'waiting List' dibawah ya. Percuma sahaja!


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi